2024. május 5. - Györgyi

Végéhez érkezik az EBCL-gazdasági verseny

Végéhez érkezik december 18-án az EBCL gazdasági verseny, amelyet vállalkozások, középiskolák és az egyetemek legjobbjainak hirdettek meg - közölték a szervezők az MTI-vel.
2009. december 15. kedd 08:27 - HírExtra
A verseny második, egyben utolsó fordulójában a legjobb 25-25 versenyző vesz részt diák és felnőtt kategóriában. A feladat egy komplex esettanulmány megoldása lesz, amelynek során bebizonyíthatják, hogy megfelelő tájékozottsággal és ismeretekkel rendelkeznek a gazdasági életről, a legfontosabb gazdasági folyamatokról.

Az EBCL (European Business Competence Licence) egy nemzetközi kezdeményezés az üzleti-gazdasági ismeretek elterjesztésére Európában. A vizsgarendszer nagymértékben segíti a vizsgázók tudásának Európán belüli könnyebb összehasonlítását.

A szervezők ismertetése szerint a munkahelyek jelentős részén ma már egyre inkább elvárásként fogalmazódik meg, hogy a munkavállalók rendelkezzenek a gazdasági életben, a közigazgatásban és az adminisztrációs munkában mindenképpen szükséges üzleti, gazdasági ismeretekkel. Fontos, hogy olyan kompetens személyek legyenek, akik ismerik a vállalkozás gazdasági céljait, értik a közgazdászok használta szófordulatokat, valamint rendelkeznek a vállalkozói gondolkodás- és cselekvésmód megvalósításához szükséges alapismeretekkel - növelve ezzel a vállalkozás hatékonyságát.

Ezt felismerve jött létre 2002-ben Németországban az a vállalati kezdeményezés, mely a vállalatgazdasági ismeretek újraértelmezését, és egy egységes európai szabványrendszer felállítását tűzte ki célul. Neves, nemzetközileg elismert szakemberek alapították meg az EBCL - magyar nevén Egységes Európai Gazdasági Oklevél - kuratóriumát, amely célul tűzte ki, hogy az EBCL képzési rendszerén keresztül emelje az általános gazdasági tudásszintet a jelenlegi és a leendő munkavállalók körében, segítsen elsajátítani egy nemzetközileg versenyképes szaktudást.

Az EBCL vizsgát jelenleg 31 országban lehet letenni a kuratórium által meghatározott, nemzetközileg szabványosított normák szerint, melynek során szigorú minőségi szabályoknak kell eleget tenni. Ez az egységes vizsgarendszer nagyban hozzájárul a vizsgázók tudásának Európán belüli könnyebb összehasonlításához.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását