2024. május 19. - Ivó, Milán

Tovább gyengült a forint

A tartózkodóbbá vált nemzetközi hangulatban tovább gyengültek a térségbeli devizák. Az eurót kedden délután négy órakor 277,07 forinton jegyezték a délelőtti 276,20 és a hétfő délutáni 273,48 forinttal szemben.
2009. december 15. kedd 19:45 - HírExtra
A dollárt 190,38 forinton jegyezték 1,4554 dolláros euró árfolyam mellett a hétfő délutáni 186,85 forint és 1,4644 euró/dollár után. A svájci frank jegyzése 183,11 forint 182,35 forint után, 100 japán jent 212,63 forinton jegyeztek 213,00 forint után. Kedden alapvetően negatív hangulat uralkodott a tőzsdéken, már Ázsiában is veszteséggel zártak az értéktőzsdék, Európa negatív tartományban tartózkodott egész nap, majd az amerikai tőzsdék is fél százalék körüli veszteséggel kezdtek.

A nap közben nyilvánosságra hozott makrogazdasági adatok nem javítottak a gazdasági kilátásokon. Nem segített az sem, hogy tovább romlott a keddi londoni kereskedésben a görög államadósság-törlesztési kockázat piaci megítélése.

Az MTI által megkérdezett kereskedők szerint arról van szó, hogy a térséggel - és általában is a feltörekvő piacokkal - szemben több okból is (dubaji krízis, görög és mexikói szuverén visszaminősítés, az osztrák HGAA bank államosítása) megrendült bizalom miatt tartózkodóbb lett a befektetői magatartás, ezért érzékenyebben reagálnak a negatív hírekre, mint a pozitívokra.

Az erőteljesebb árfolyamváltozásokat a lanyha piaci forgalom melletti érzékeny reakciók okozzák. Az euró hosszú távú erősödő trendje a táblázatelemzők szerint megtört, átmeneti erősödésekre még sor kerülhet, de alapvetően a dollár erősödésére lehet számítani a következő hetekben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását