2024. április 27. - Zita

Kisteleki is bundázott!?

Meglehet, a rend, fegyelem, törvényesség jelszóhármas szellemében az MLSZ trónjára ülő Kisteleki Istvántól sem áll távol a bundázás rémtette.
2009. december 15. kedd 12:14 - HírExtra
Érdekes, az elmúlt hetek eseményeinek fényében pedig legalábbis kínos esetre bukkant a Bors Kisteleki István múltjában. A bulvárlap szerint az MLSZ-elnököt a Ganz-Mávag edzőjeként húsz évvel ezelőtt azzal vádolták, fizetett, hogy csapata megőrizze NB II-es tagságát. Az érintett ugyanakkor határozottan cáfolja, hogy valaha is bundázott volna.

A Bors persze máris arról értekezik, sikerült hazugságon kapnia Kisteleki Istvánt. Ezt egy 1989-es újságcikkre alapozva fejtegeti, amely a Sport Pluszban jelent meg. A lap a szóban forgó írásában arról számol be, hogy Kisteleki a Ganz edzőjeként 1987 tavaszán a szezon utolsómérkőzését egyszerűen megvásárolta, azért, hogy csapata nem pottyanjon ki az NBII-ből.

A Sport Plusz idézi Rozner Győzőt, aki a Ganz korábbi szakosztályvezetőjeként húsz évvel ezelőtt arról beszélt, „csak úgy tudtak bent maradni az NB II-ben, hogy a Vác elleni meccset 170 ezer forintért megvették. Kisteleki hitelezte a pénzt, aminek egy részét aztán visszakapta a játékosok prémiumából.”

A Bors megkereste Kistelekit, hogy szembesítse az ominózus cikkben elhangzó kemény vádakkal, ám a labdarúgószövetségi-elnök váltig állítja: semmi köze az ügyhöz. Igaz, azt is mondja „mindent meg kellett tennem, hogy sikert érjünk el”.

„Amit akkor nyilatkoztam, annak minden szavát ma is vállalom. Úgy volt minden, ahogy anno a Sport Plusz megírta” – ez már Rozner Győző nyilatkozata. A ma nyolcvannyolc esztendős ex-futballvezető tehát kitart egykori állítási mellett, s a jelek szerint sem a múltban, sem ma nem számíthat Kisteleki viszontvádjaira.

A Bors ugyanis úgy tudja, Kisteleki 1989-ben sem a hetilapot, sem pedig az őt nyíltan vádoló Roznert nem perelte be, s egyelőre az ügy felmelegítése után sem tudni róla, hogy ilyesmin törné a fejét.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását