2024. április 29. - Péter

Megmenekül a BKV

Elhárul a közvetlen csődveszély a BKV-nál, miután - a Népszava információi szerint - a kormány és a főváros fő vonalaiban megegyezett a cégnek nyújtandó "mentőövről".
2009. december 14. hétfő 08:38 - HírExtra
A lap hétfői száma szerint 2010-ben 23 milliárd forint plusztámogatáshoz jut a BKV három részletben. A pénzt nem hitelként, hanem a költségvetésből kapja a BKV, és a 23 milliárdból ötöt a főváros ad - írja saját információkra hivatkozva a napilap. Cserébe a kormány garanciákat követel.

A támogatásról a következő egy-két hétben ismét a legmagasabb szinten várható megállapodás, vagyis ismét találkozik Bajnai Gordon miniszterelnök és Demszky Gábor főpolgármester, akik november végén már kerestek közösen megoldást a társaságot fenyegető csőd elhárítására.

A kormánygaranciák közé tartozik egy etikai kódex kidolgozása, valamint a szakszervezetekkel kötött és év végén lejáró kollektív szerződés olyan átdolgozása, amely már jövőre megtakarításokat hoz. A kormány a sorozatos BKV-s botrányok, korrupciógyanús ügyek miatt szigorúan megköveteli a cégnél a felelősségi szintek egyértelműsítését, a jog- és hatáskörök tisztázását. Ez egy átlátható és a törvényes, takarékos gazdálkodás feltételeit elősegítő, teljesen új szervezeti és működési szabályzat (szmsz) elkészítését jelenti, melyen jelenleg is dolgozik a társaság - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Bodor
2009. december 14. 09:20
Akik lenyúlták a sok milliót,azokkal miért nem fizetetik meg a kárt,egy irmag is maradt köztük akkor kezdődik előről minden.Minden törvényt át lehet hágni, annak aki törvnyen kivüli,vgy csak a sicskák maradtak meg.
H.K.
2009. december 14. 09:14
Nahát. Már azt hittem, hogy vége... De ismét megmenekült. Halleluja. Áprilsig azért bőven elfogynak majd a pénzek abból a mentőővből...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását