2024. május 6. - Ivett, Frida

Az MSZP politikája nem a népszavazás kérdéseiről szól

Az MSZP politikája nem a népszavazás kérdéseiről szól, hanem az új magyar polgárosodás, a munka, a tulajdon és a tudás programjának a megvalósításáról - jelentette ki Simon Gábor, az MSZP országos választmányának elnöke keddi kecskeméti sajtótájékoztatójá
2008. március 12. szerda 07:11 - Hírextra

A népszavazás politikai és jogi következményeit el kell egymástól választani, külön-külön is értelmezni kell azokat - mondta a választmány elnöke, aki a munkaügyi minisztérium államtitkára is egyben.

Simon Gábor szerint egyértelmű, hogy a kormány a népszavazás résztvevőinek döntését tiszteletben fogja tartani, és a szükséges lépéseket rövid időn belül meg fogja tenni, melynek értelmében visszaáll a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj bevezetése előtti állapot.

Beszámolt arról, hogy februárban új szakaszt indított el a kormány a politikában és az ország életében, melynek az a célja, hogy Magyarország polgárait hozzásegítse ahhoz, hogy életrevaló tudáshoz jussanak, biztos munkájuk legyen és önbecsülést adó családi tulajdont szerezhessenek.
Simon Gábor ismertette a választmány utolsó ülésen hozott legfontosabb döntéseket: felidézte, hogy március 29-ére országos pártértekezletet hívtak össze, ahol beszélni fognak az elmúlt időszakról, benne a népszavazásról is, de beszélni fognak a jövőről is.

A választmány döntött arról is, hogy az MSZP, történetében először, "országos véleménynyilvánító pártszavazást" ír ki.

Március 15-e és 25-e között arról a politikai programról várják a párttagok véleményét, ami a következő időszakban a kormány tevékenységét meghatározza - tette hozzá.

Az MTI kérdésére Simon Gábor hangsúlyozta: a szabad demokratákkal kötött koalíció "nem egymás szeretetéről szól", hanem politikai szövetségről, ahol a nagyobb erőt képviselő pártnak nyilvánvalóan nagyobb a felelőssége.

A koalíción belül világossá kell tenni, hogy mik azok a hangsúlyok, mik azok a prioritások, amik a közös kormányzásban a politikai szövetség alapját jelentik, és ebben van néhány olyan pont, amitől nem tudnak eltekinteni - fűzte hozzá a szocialista politikus.

Simon Gábor újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a tervek szerint az ősszel elindul az MSZP alapszervezeteiben a tisztújítás, majd várhatóan 2009 elején országos tisztújító kongresszusra is sor kerül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását