2024. március 29. - Auguszta

Uniós forrásból tizenhat település újítja meg városközpontját

Pilisvörösvártól Nagykőrösig tizenhat Pest megyei település kezdheti meg városközpontjának fejlesztését összesen tizenkétmilliárd forintos uniós támogatásból - közölte Steiner Pál, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács (KMRFT) elnöke.
2009. december 11. péntek 13:05 - HírExtra
Steiner Pál kiemelte: a Pest megyei települések városrehabilitációs pályázatára 24 önkormányzat jelentkezett, a pályázatok közül végül 16 támogatása mellett döntött a KMRFT.
Budakeszi, Dabas, Dunaharaszti, Érd, Gödöllő, Gyál, Nagykőrös, Pécel, Pilisvörösvár, Százhalombatta, Szentendre, Törökbálint, Vác, Vecsés, Veresegyház, illetve korábban Szob a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) keretében, kétfordulós pályázaton nyert egyenként 500 millió és 1 milliárd forint közötti összeget. A pályázattal elnyerhető uniós támogatás maximum a teljes beruházás értékének 85 százaléka lehetett. A KMRFT elnöke aláhúzta: a települések általában a közterületek felújítására, turisztikai látványosságok korszerűsítésére, műemléképületek homlokzat-felújítására fordítják a pályázati pénzt.

Rámutatott: a 2007-2008-as és 2009-2010-es időszakra a közép-magyarországi régióban a Pest megyei községekre, illetve városokra, valamint a fővárosi kerületekre is külön pályázatot írtak ki. A kisléptékű megyei fejlesztésekről már korábban döntött az eljáró KMRFT, ennek keretében 20 pályázat kapott összesen 1,63 milliárd forintnyi támogatást. A budapesti kerületek városrehabilitációs programjairól november végén született döntés, akkor nyolc fővárosi kerület megújulását jelentette be a KMRFT, a városrészek összesen közel hétmilliárd forintot költhetnek központjaikra.

Steiner Pál emlékeztetett arra, hogy a 2009-2010 közötti időszakban várhatóan közel 2,5 milliárd forint összértékű pályázatot írnak ki a kerületek, 8,5 milliárdot pedig a megyei települések támogatására, míg az elnyerhető támogatás összege 300-1.000 millió forint lehet, 30-85 százalékos támogatási intenzitás mellett.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását