2024. május 19. - Ivó, Milán

Tízezren vonultak utcára Obama Nobel-díja miatt

Hozzávetőleg 10 ezer ember vonult fel a norvég fővárosban csütörtökön néhány órával azt követően, hogy Barack Obama amerikai elnök átvette a Nobel-békedíjat. Mintegy 6 ezren ahhoz a szállodához vonultak, amelyben az Obama-házaspár az éjszakát töltötte.
2009. december 11. péntek 07:36 - HírExtra
A nukleáris fegyvereket ellenző tömeg fáklyás felvonulása békés volt, és az amerikai elnök megjelent felesége társaságában rövid időre a hotelszobája erkélyén. A város egyik másik kerületében egy norvég nem kormányzati szerv felhívására mintegy 3 ezren tüntettek követelve az afganisztáni háború befejezését.

Korábban a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet aktivistái követelték, hogy Obama írja alá a klímavédelmi szerződést. Ezzel egy időben olasz tüntetők egy csoportja kifogásolta, hogy Velence mellett egy amerikai támaszpont van.

Norvégia a díjátadásra történelmének legnagyobb biztonsági intézkedéseivel készült: visszaállították a határok őrizetét, vadászgépek és egy AWACS gép vigyázott a légtérre, a városban több mint 2000 rendőrt mozgósítottak. A város köré légvédelmi rakétaegységeket vonultattak fel, felette helikopterek köröztek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Akiba
2009. december 11. 08:29
Ez igy nem egeszen pontos!Itt az eredeti szoveg felreforditas nelkul:
Huge crowds cheer President Obama
A huge crowd of around 10,000 people, many carrying torches, assembled outside the Grand Hotel in Oslo Thursday evening to greet Nobel Laureate Barack Obama and his wife Michelle, as they stepped out on the balcony of their room.
The couple waved to the cheering crowd for several minutes, before they stepped back and went down to the traditional banquet with 250 invited guests, in honour of the Nobel Peace Prize winner.

In addition there was also a peaceful demonstration by peace activists from several countries around the world, calling for an end to all wars, and to nuclear proliferation.

Among the invited guests were also the Norwegian Royal Family as well as many of the artists who will perform at the Nobel Concert on Friday evening.

(NRK)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását