2024. június 17. - Laura, Alida

Látogatási tilalom a zalaegerszegi kórházban

Látogatási tilalom lépett életbe a Zala Megyei Kórház újszülöttosztályán az influenzafertőzés terjedésének megelőzéséért - tájékoztatta pénteken az MTI-t az intézmény főigazgatója.
2009. december 11. péntek 22:10 - HírExtra
Csidei Irén hangsúlyozta, nincs olyan beteg az osztályon, akit újinfluenza-fertőzéssel kezelnek, csupán a megelőzés érdekében vezették be a korlátozást. Hozzátette, hogy a zalaegerszegi kórházban több H1N1 vírussal fertőzött vagy gyanús beteget is kezelnek, de nincs közöttük súlyos állapotú páciens.

Az intézményben november 30-án elhunyt egy 24 éves fiatalember, akinél kétoldali tüdőgyulladást, majd több szerv elégtelenségét okozta az új influenza vírusa.

Zala megye három, krónikus fekvőbeteg-ellátó kórháza közül eddig csak a zalaegerszeginél nem korlátozták a látogatást.

Nagykanizsán november 20-a óta az intenzív terápiás, az újszülött-, a csecsemő- és gyermekgyógyászati, valamint a szülészet-nőgyógyászati osztályon van érvényben látogatási tilalom. Keszthelyen december 4-től a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályon, december 6-a óta pedig az intenzív osztályon lépett érvénybe a tilalom.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását