2024. április 25. - Márk

Mesterséges intelligencia: vissza az alapokhoz

Újratervezi a mesterséges intelligencia kutatására irányuló programját a világhírű Massachusetts Institute of Technology, az MIT - közölte kedden a BBC hírportálja (http://newsvote.bbc.co.uk).
2009. december 10. csütörtök 06:31 - HírExtra
Az öt évre szóló, 5 millió dolláros kutatási programban a különböző területekről verbuvált szakemberek a demenciától szenvedő emberek megsegítésére alkalmas robottársakat fejlesztenének ki.

"Vissza akarunk lépni 30 évet az időben, és elővenni néhány, akkor befagyasztott gondolatot" - mondta el Neil Gershenfeld, az MIT munkatársa.

Három fő területen zajlik majd a kutatás: az elmével, a testtel és a memóriával foglalkoznak a programban. Modellezik a gondolkozást, a problémamegoldási folyamatot, valamint elemzik a társadalmi közeget, amelyben az emberi intelligencia megnyilvánul.

Olyan gépeket terveznének, melyek figyelembe veszik az emberi tudás következetlenségét és rendezetlenségét is. Céljuk az is, hogy az újonnan kidolgozott rendszerekben megszüntessék az elme és a test mesterséges szétválasztását. Az elkészülő "mentális processzort" először Alzheimer-kóros páciensekkel tesztelnék.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását