2024. június 16. - Jusztin

MDF: az amerikai kongresszus világosan üzent

Csapody Miklós, MDF-es országgyűlési képviselő szerint az amerikai törvényhozás alsóháza kedden egyértelmű üzenetet küldött a Fidesznek és az MSZP-nek, amikor határozatában elítélte az ORTT rádiófrekvencia-ügyben hozott döntését.
2009. december 10. csütörtök 14:30 - HírExtra
A politikus csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva hozzátette: az MDF osztja a képviselőház aggodalmát és minden lehetséges eszközzel fellép a paktumpolitika ellen.

(A magyar médiahatóság október végi döntése értelmében az FM1 Konzorcium nyerte el a nagyobbik, az Advenio Zrt. pedig a kisebbik vételkörzetű országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultságot a következő hét évre.)

Csapody Miklós minderre azt mondta: "a koncért marakodó politikai ellenfelek médiapozíciókat akartak szerezni".

Véleménye szerint mindennél többet mond, hogy az ORTT döntése után nem sokkal, lemondott a testület elnöke, Majtényi László.

Felhívta a figyelmet arra, hogy ebben az ügyben a Fidesz és az MSZP "mélyen hallgat". Mint mondta, nem válasz a határozatra, hogy a kormány nem avatkozhat be az ügyben, mert a frekvenciaengedélyek kiadása a Miniszterelnöki Hivatalnak alárendelt Nemzeti Hírközlési Hatóság jogosítványa.

Kiemelte azt is: a határozatra a "cinikus pökhendiség" sem válasz, amely a határozat erkölcsi alapját firtatja.

Csapody Miklós közölte: "az MDF nem azt mondja, hogy de jó, hogy megszületett ez a határozat, mert a két magyarországi pártnak a mocskos ügyeire rávilágít". Tragédia, hogy az amerikai kongresszus honlapján kedd óta ott olvasható ez a határozat - tette hozzá.
Az amerikai törvényhozás alsóháza, a képviselőház kedden nem kötelező érvényű határozatban ítélte el a magyar Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) rádiós frekvenciapályázatokról hozott döntéseit.

Az ezzel kapcsolatban a Magyarországot a jogállamiság tiszteletben tartására, a külföldi befektetők tisztességes kezelésére és a szabad, független sajtó előmozdítására ösztönző határozatot 333 igen szavazattal 74 ellenében fogadták el.

Dennis Kucinich, a kongresszus úgynevezett magyar baráti csoportjának elnöke szerdán az MTI-nek azt nyilatkozta: a Magyarországot közvetve elítélő amerikai kongresszusi határozat félreértésen alapul,a képviselőket rosszul tájékoztatták.

Csapody Miklós minderre úgy reagált: a kongresszusban található "magyar lobbi" kifejezte álláspontját a 74 nem szavazattal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását