2024. április 28. - Valéria

Az MSZP a felelősségről beszélt

Az MSZP szerint az lenne a jó, ha a nyaralás, mint kampánytéma helyett az lenne napirenden, hogy a politikusok felelősséget vállalnak a válság miatt bajbajutott családokért, és ebben az ügyben konszenzus lenne - közölte Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-vel pénteken.
2009. július 31. péntek 15:28 - HírExtra
Ez tehetnék akár azzal, hogy pénzzel támogatják a krízisalapot - tette hozzá a szocialista párt szóvivője.

A nyaralás azt követően vált témává, hogy a Blikk című napilap megírta: kéthetes nyaralásra Mexikóba utazott a Fidesz elnöke és felesége, s egy barátjuknál szálltak meg. Szijjártó Péter a lapnak azt mondta, Orbánék a családi kasszából fizetik a nyaralást. Hozzátette: Mexikóban írta meg Orbán Viktor azt a cikket, amely a múlt hét végén jelent meg a Magyar Nemzetben.

Az MSZP többször is megszólat az ügyben, egyebek között azt hangsúlyozva, hogy a szocialisták szerint mindennél nyilvánvalóbb jelét adta érzéketlenségének a Fidesz elnöke, ugyanis miközben a világ és Magyarország súlyos válságot él át, Orbán Viktor Mexikóban, "a tengerparton próbálja elviselni" a válság hatásait.

Nyakó István pénteken az MTI-nek azt mondta: mindenki oda megy nyaralni, ahová akar; önmagában ebbe nem kellene beleszólni, azonban nem lehet szó nélkül elmenni amellett, ha valaki vizet prédikál és közben bort iszik.

Nem az a baj Orbán Viktor mexikói nyaralásával, hogy odamegy és elkölt egymillió forintot, hanem az, hogy közben "lesajnálja" a világválság áldozatait - közölte a kormánypárt szóvivője.

A szocialista képviselő szerint be kell látni, hogy igen sokan vannak ma, akik még belföldön sem tudnak elmenni sehová sem nyaralni. Mit üzen nekik a Mexikóban pihenő pártelnök, aki éppen miniszterelnöknek készül, milyen példát mutat? - tette fel a kérdést Nyakó István.

Hozzátette: az MSZP már azzal is elégedettek lett volna, ha a Fidesz elnöke ennek a "temérdek pénznek" csak a negyedét befizette volna a krízisalapba.

"Tudjuk, hogy Orbán Viktor nem tud mást elképzelni, minthogy ismét ő legyen Magyarország miniszterelnöke. A bajbajutottakon azonban nemcsak kormányzati pozícióból, a hatalmon lehet segíteni, hanem ellenzékben is" - emelte ki, hozzátéve, szerinte igazán csak az ellenzékben látszik, hogy ki mennyire gondolja komolyan a felelős politizálást.

A szocialista képviselő úgy vélte: a dakota közmondások után talán arra a magyar közmondásra is emlékszik a Fidesz, amelyik úgy szól: aki másnak vermet ás, maga esik bele.

Emlékeztetett: annak idején a Fidesznek volt problémája Medgyessy Péter akkori miniszterelnök utazásával, ők "csináltak műbalhét abból, hogy a kormány tagjai saját pénzükön a Balatonon fakutyáznak, és ők voltak azok is, akik tavasszal felhívták a kormány tagjainak figyelmét arra, hogy ne merészeljenek drága nyaralásra befizetni".
Ezt a gödröt tehát jó mélyre ásták, és eltelik egy kis idő, míg a Fidesz elnöke kimászik belőle - jelentette ki Nyakó István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását