2024. április 28. - Valéria

Katona Tamás az MDF színeiben indul

Katona Tamás történész és Roszík Gábor evangélikus lelkész az MDF jelöltjeként indul a 2010-es országgyűlési választásokon - jelentette be Dávid Ibolya pártelnök szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
2009. december 9. szerda 12:30 - HírExtra
Az MDF elnöke Katona Tamásról elmondta: a rendszerváltást követően tagja volt az első MDF-frakciónak, és az Antall-kormánynak a Külügyminisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkáraként. Eddigi életútját is a felelős tenni akarás és a haladó konzervativizmus jellemezte - tette hozzá.

Dávid Ibolya úgy fogalmazott, hogy Katona Tamás a XIX. és a XX. századi magyar történelem neves kutatójaként olyan tudással rendelkezik, amelyre a mai, egyszerre szétszakított és egyszerre fordulat előtt álló Magyarországnak hatalmas szüksége van.
A pártelnök közölte: Katona Tamás egyéniben és listán is indul majd a jövő évi országgyűlési választásokon.

Roszík Gáborról elmondta, hogy az evangélikus lelkész 1988-ban alapító tagja volt az MDF gödöllői szervezetének, majd országgyűlési képviselő volt 1990 és 1994 között.
Hozzátette, hogy Roszík Gábor hozta létre az első magyarországi anyaotthont.
Dávid Ibolya kitért arra, hogy az MDF a párt gödöllői szervezetének feloszlatása után felkérte Roszík Gábort a helyi szervezet újjáépítésére.

(Az MTI kedden számolt be arról, hogy az MDF Országos Választmányának Elnöksége a párt gödöllői szervezetének feloszlatásáról hozott határozatot).

Katona Tamás a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az MDF ugyanazon a platformon áll, mint ahol 1990-ben állt. Fontosnak nevezte azt, hogy akik ott voltak húsz évvel ezelőtt az MDF-ben, azok most jelentkezzenek a pártnál. A történész szerint vissza kell adni a politika becsületét és tisztességét. Szigorúan értékelvű politikát kellene Magyarországon folytatni - jelentette ki.

Roszík Gábor szerint az egyetlen hiteles politikai párt az MDF, és - mint mondta - más pártban nem tudná elképzelni magát mint országgyűlési képviselőjelölt.

Múlt csütörtökön az MDF elnöke Debreczeni József közírót mutatta be, aki szintén indul az MDF színeiben a 2010-es választásokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását