2024. június 16. - Jusztin

Az OCÖ a parlamenti pártokkal egyeztetne

Egyeztetésre hívta Kozák János, az Országos Cigány Önkormányzat általános elnökhelyettese a parlamenti pártokat, mert "a Magyar Köztársaság állampolgárainak jó része származása miatt rettegni kényszerül" - olvasható az alelnök parlamenti pártoknak küldött nyílt levelében, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez.
2009. december 8. kedd 16:43 - HírExtra
"Meg kell állítani a Jobbik ideológiai ámokfutását" - írta az alelnök. "Valamennyi párt és a kormány felelőssége, hogy Magyarországon a szélsőséges, fasisztoid ideológia nyílt politikai színtérre léphetett és pattanásig feszíthette a húrt, polgárháborúhoz közeli helyzetet teremthetett, 8 ártatlan áldozat életét követelte" - fogalmazott Kozák János, hozzátéve: a reményüket vesztett, elkeseredett emberek könnyű prédái a demagóg eszméket harsogó, katonai fellépéstől sem riadó Jobbiknak.

Az alelnök szerint a helyzetet csak összefogással lehet megoldani, mert az egyre fokozódó ellentéteket csak "valamennyi tisztességes" politikus fellépése simíthatja el.

Mint fogalmazott: a helyzet kezelésében az OCÖ-nek is felelőssége van, ezért is akarnak tenni a megoldás érdekében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását