2024. május 2. - Zsigmond

Szili is tárgyalt az egyházi vezetőkkel

A nemzetpolitikai stratégia kérdéseiről tárgyaltak a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) vezetői a magyarországi és határon túli magyar egyházi vezetőkkel hétfőn a Parlamentben.
2009. december 7. hétfő 15:02 - HírExtra
A megbeszélés után tartott sajtótájékoztatóján Szili Katalin, a KMKF állandó bizottságának elnöke elmondta: az általuk megfogalmazott, hosszú távú nemzetstratégia kidolgozásában az egyházak szempontjainak is meg kell jelenniük. Ennek első megbeszélését tartották hétfőn - jegyezte meg.

Kifejtette: a magyar identitás megőrzésével összefüggésben olyan kérdések kerültek elő, mint a demográfiai szempontok, a kultúra- és nyelvmegőrzés, valamint a támogatás kérdése.

Szili Katalin a sajtótájékoztatón az MSZP országos listájával kapcsolatban kérdésre elmondta: szerinte a lista nem a párt megújulását tükrözi. Hangsúlyozta azonban, hogy nem a szocialista párttal szakított, hanem a listaállítás szempontjaival.

Hozzátette, az MSZP Baranya megyei listáját ő fogja vezetni, és egyéni körzetben is elindul.
Arra a kérdésre, hogy vállalna-e kiemelt szerepet a kampányban, úgy válaszolt: amikor érkezik ilyen felkérés, válaszol rá.

Szili Katalin volt házelnök pénteken - amikor az MSZP több vezető testülete, köztük az elnökség is tárgyalt a párt országos választási listájának összeállításáról - visszaadta a neki a listán felajánlott ötödik helyet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását