2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Rosszul járnak a somogyiak?

Az MSZP somogyi elnöke szerint a megye vesztese a jövő évi költségvetésnek, a fideszes országgyűlési képviselőknek gyenge a lobbiereje, és már semmit sem akarnak megvalósítani abból, amit korábban ígértek.
2010. december 3. péntek 16:27 - HírExtra
A fideszes politikusok általi ígéretekből semmi nem teljesül, azaz nem kapnak több pénzt az egyes önkormányzatok, nem nyitják meg újra a kisiskolákat - Somogyban egyébként nem is zártak be sokat - és a kispostákat, továbbá nem nyitják meg a bezárt vasúti szárnyvonalakat - mondta Kolber István, a párt országgyűlési képviselője a jövő évi költségvetés Somogy megyét érintő hatásáról tartott sajtótájékoztatón pénteken Kaposváron.

Közölte: kérték a megye fideszes országgyűlési képviselőit, hogy "porolják le" azokat a konkrét, mintegy hét-nyolcmilliárd forintot érintő módosító javaslataikat, amelyeket tavaly ellenzékként benyújtottak a költségvetéshez. "De úgy tűnik, ami akkor fontos volt, ma már nem az", az akkori indítványokból "egy sem köszön vissza a tervezetben" - mondta.

A szocialista politikus szerint vesztesek a somogyi városok, mert nem folytatódik a panelprogram, de vesztesek a községek is, mert a közmunkaprogramba kevesebben tudnak bekapcsolódni, és "minden önkormányzat vesztes", mert kevesebb a szociális támogatás, nehezebb az intézményeket fenntartani, kevesebb fejlesztési forrás kerül egy-egy önkormányzathoz.

"Azt látom, hogy Budapest, illetve több más vidéki város és megye többletforrásokhoz jutott, amit a Fidesz-frakció és a kormány is támogatott" - mondta Kolber István. "Somogy sajnos a vesztesek közé tartozik" - jelentette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását