2024. május 23. - Dezső

Az ideihez hasonló bevételt vár a költségvetés

Az idei 100 milliárd körüli összeghez hasonló, 101,4 milliárd forint bevételt irányoz elő az állami vagyon kezeléséből a jövő évi költségvetés, a vagyonnal kapcsolatos kiadások jövő évi előirányzata 81,4 milliárd forint.
2009. december 5. szombat 12:10 - HírExtra
A 2010-es büdzsé mintegy 38 milliárd forintot vár értékesítésből és 63,5 milliárdot az állami vagyon hasznosításából. Az értékesítési bevételek döntő része, 34,5 milliárd forint ingatlanértékesítésből származik a tervek szerint.

Kamarás Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt, vezérigazgatója korábban az MTI-nek azt mondta, hogy az ingatlanértékesítésnek nem kedvezett a válsággal sújtott időszak, ezért ezen a területen a vagyonkezelő bevételei elmaradnak a várttól, ám az összbevétel mintegy 20 százalékkal meghaladhatja az előirányzottat.

Jövőre termőföld értékesítésből 10 milliárdos bevételt tervez a büdzsé, az ideihez hasonlóan 25 ezer hektár eladásával számol, 425 ezer forint hektáronkénti átlagáron.

A jövőre értékesítésre kijelölt ingatlanok legtöbbje laktanya, a legnagyobb értéket 6 milliárdos összeggel az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) épülete, és 9 milliárddal a Szabolcs utcai kórház jelenti.

Az MNV jövőre hozzávetőleg 40 ezer hektár földterületnél számol a földhaszonbérleti jogok lejártával és újrapályáztatásával. A társaságoktól 30 milliárdot meghaladó osztalékbevétellel számolnak, 15 milliárdot az MVM-től várnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását