2024. május 10. - Ármin, Pálma

A kormány támogatást von el a fogyatékkal élőktől

A Fidesz és a KDNP sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy "a szocialista kormány a megváltozott munkaképességű, és fogyatékkal élő emberektől, valamint foglalkoztatóiktól ismét támogatást vett el".
2009. december 3. csütörtök 13:08 - HírExtra
Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a szocialista kormány a megváltozott munkaképességű, és fogyatékkal élő emberektől, valamint foglalkoztatóiktól ismét támogatást vett el, hiszen a szociális intézményi foglalkoztatóktól, a költségkompenzációs és a rehabilitációs célú munkahelyteremtő támogatásból összesen 8,6 milliárd forintot vontak el - olvasható a két ellenzéki párt egy-egy képviselőjének MTI-hez csütörtökön eljuttatott, a Fogyatékosok Világnapja kapcsán írt közleményében.

A Hirt Ferenc és Soltész Miklós által jegyzett szöveg szerint a két párt képviselőcsoportjai értetlenül állnak az előtt, hogy a 2010. évi költségvetést megszavazó szocialista-szabaddemokrata képviselőcsoport egyetlen a fogyatékkal élő embereket érintő módosító indítványukat sem fogadta el.

Kijelentik, hogy a fogyatékkal élő személyeket nemcsak a foglalkoztatás területén érte veszteség, hanem az őket ápoló-gondozó bentlakásos intézmények és nappali ellátásokat biztosító szolgáltatók normatíváit is 2005 óta folyamatosan csökkentik, amely reálértéken az elmúlt öt évben 30 százalékos értékvesztést jelentett.

Hozzáteszik: mindezeken felül, a fogyatékkal élők érdekeit képviselő szervezetek költségvetési támogatását is jelentősen megkurtították, súlyosan veszélyeztetve ezzel működési képességeiket.

A közleményben úgy fogalmaznak: a szocialista kormány ismét bebizonyította, "hogy a válságra hivatkozva a legrászorultabb, és legkiszolgáltatottabb embereket sem kíméli és a hiánycél érdekében még kilátástalanabb helyzetbe hozza őket".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását