2024. április 28. - Valéria

Őszinte szembenézés az MSZP-n belül?

Kiss Péter szerint az MSZP-ben előbb meg kell lennie az őszinte szembenézésnek, amely alapján meghatározzák a következő időszak kormányzati feladatait és a párt választás programját, majd ezután lehet ezekhez friss, hitelesítő arcokat párosítani.
2009. június 17. szerda 15:37 - HírExtra
Az MSZP alelnöke erről annak kapcsán beszélt, hogy sajtóhírek szerint a kedd esti elnökségi ülésen Ujhelyi István alelnök azt javasolta: kérjen maga ellen bizalmi szavazást az MSZP elnöksége a pártkongresszuson, és ha nincs meg a többsége, akkor szeptemberben válasszon a párt új vezetést. A javaslatot támogatta Mesterházy Attila alelnök, valamint Vadai Ágnes, Varga László és Bárándy Gergely, de 8:5 arányban leszavazták őket.

Kiss Péter a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: az elnökségi ülésen arról folytattak vitát, mit lehet annak érdekében tenni, hogy az értékelő kongresszuson olyan szembenézés és helyzetértékelés legyen, amelynek eredményeként meg tudják határozni a következő időszak kormányzati és a 2010-es választási felkészülésre vonatkozó feladatait.

"Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy itt hitelesítő lépéseket kell tenni, és mindannyiunk számára tanulsággal kell szolgálnia annak az intésnek, amit az európai parlamenti választás eredménye jelent" - fogalmazott. Hozzátette: a hitelesítő lépések része lehet az is, hogy új arcok jelenjenek meg, de csak akkor, ha van mit hitelesíteniük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását