2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Íme, az év magazinja!

A Szépművészeti Múzeum által alapított MúzeumCafé nyerte Az Év Magazinja díjat a Kreatív Csoport által szervezett Magazin Mánia versenyen. A megmérettetésen 50 kiadó 83 kiadványa volt versenyben.
2009. november 29. vasárnap 17:45 - HírExtra
A MúzeumCafét a Tematikus periodikus kiadványok, a Magazincímlap és a Tartalomjegyzék kategóriában is díjazták, így ezzel a legelismertebb kiadvány lett a pályázaton. A 2500 példányban megjelenő magazin nagy része ingyenesen jut el hazai gyűjteményekbe és kulturális intézményekbe, de meg is vásárolható nagyobb múzeumi boltokban.

A pályázat kiírói azzal a céllal hirdették meg a versenyt, hogy tudatosítsák a laptervezés és a magazinok külcsínének fontosságát, valamint ráirányítsák a szakma és az olvasóközönség figyelmét arra, hogy a nyomtatott sajtóban egyenrangú szerepe van a termékek vizuális kialakításának a szöveges tartalommal.

Az idén már Pro Typographia díjjal is kitüntetett MúzeumCafé 100 oldalas. 2007-ben alapította a Szépművészeti Múzeum azért, hogy fórumot teremtsen a magyar múzeumi szakembereknek és bemutassa a hazai és külföldi eseményeket, műhelyeket, eredményeket, valamint teret adjon mindazon kezdeményezéseknek, amelyek a magyar múzeumi világ megújítását célozzák.

Ugyanakkor a szerkesztők nem titkolt szándéka volt, hogy olyan újságot hozzanak létre, amelyet nem csak a szakmában dolgozók, hanem a múzeumok világa iránt érdeklődő látogatók is élvezettel forgatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását