2024. április 26. - Ervin

Izgalmas árverésnek ígérkezik

Ígéretes kínálattal lép a gyűjtők elé a Belvedere Galéria december 5-iki és 6-iki árverésén: 209 festmény és 153 ezüst műtárgy kerül kalapács alá.
2009. november 28. szombat 18:57 - HírExtra
A két legdrágább tétel a nagybányai művészetet reprezentáló 9,5 milliós Ziffer Sándor- és Nagy Oszkár-tájkép. Ziffer Sándor 1933-as Malomárok című alkotása a színek tobzódásával, nagyvonalú szerkesztésével igazi gyűjtői darab. A Kereszthegy Nagybányán is főmű, a Nagy Oszkár-életmű szokatlanul méretes, erőteljes darabja. Nagy Oszkártól egy lírai tájkép és egy kerti jelenet jóval olcsóbban, 750-750 ezer forintért is megvásárolható.

A nagybányai vonulatba tartoznak még Perlrott Csaba Vilmos, Czóbel Béla, Bornemisza Géza, Ferenczy Károly és Kádár Géza művei 7,5 millió forintos kikiáltási áron.

Napjaink aukcióinak legnépszerűbb művészétől, Aba Novák Vilmostól egy megragadóan színes, napfényes itáliai táj és egy elegáns férfiportré szerepel a kínálatban egyaránt 8,5 milliós kikiáltási árral.

Egy most felbukkant Vaszary János mű, az 1906-ra datált Festőnők a művész impresszionista korszakának gyöngyszeme: a tiszta, keveretlen színek, a fénnyel átszőtt formák használatával jellemezhető olajkép 2,8 millió forintról várja vásárlóját. A Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményes Vaszary-kiállítását megjárt lányportréért pedig 8,5 millió forintról indul a licit.

Az ezüst aukcióban is szerepelnek figyelemre méltó darabok, köztük Erzsébet királyné hintója a legdrágább. A svájci megrendelésre a pénzverdében készült, arannyal bevont, 8526 grammos ezüst iparművészeti tárgyhoz 2,8 millió forintos kezdő árat rendeltek. Több antik ezüst gyertyatartó - 1,8 millió és 380 ezer forint között - valamint 19-20. századi, orosz műhelyekből származó használati ezüstök kelthetik fel a gyűjtők figyelmét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását