2024. március 29. - Auguszta

Dávid törvényt szeretne a vagyonosodásról

Dávid Ibolya szerint a vagyonosodási vizsgálatok kapcsán rendezetlen a helyzet, mindenki össze-vissza nyilatkozik, ezért az MDF elnöke azt tartaná a legjobbnak, ha ebben a kérdéskörben törvényi szabályozás és törvényi garanciák születnének.
2007. október 29. hétfő 16:22 - Hírextra
A politikus hétfőn az Országgyűlésben azt firtatta, hogy vajon a nem közszereplő polgárok vagyonosodási vizsgálata is úgy zajlik-e, mint a politikusoké.

Az MDF elnöke a napokban az érdeklődés fókuszába került vagyonosodási vizsgálatok kapcsán úgy érzékeli: az adóhatóság össze-vissza nyilatkozik, adóellenőrzésről, majd adategyeztetésről beszél, egyszer azt mondja, véletlenszűen kerül sor vagyonvizsgálatra, majd kiderül, hogy ez nem véletlen, hanem célzott. Dávid Iboly arra is gyanakszik, hogy az adóhivatal a vizsgálatok nyomán olyan "készletező adatgyűjtést" is végez, amely nem szabályos. A politikus ebbe a körbe sorolja, amikor ingatlan és lízingszerődéseket vizsgál az APEH.

Veres János pénzügyminiszter válaszában cáfolta, hogy bármilyen "készletező" adatgyűjtést folytatna az adóhivatal. Mint mondta: neki erről nincsen tudomása. A politikus a törvényi garanciák szükségességének kérdésére válaszában nem tért ki. A pénzügyi tárca vezetője egyébként hangsúlyozta: ő személy szerint 2000-ben négyszer esett át adóvizsgálaton, de egyszer sem fordult a nyilvánossághoz. Hangsúlyozta, hogy a vizsgálatok rendben lezajlottak. Azt is mondta, hogy az adóvizsgálaton nem tesznek különbséget annak alapján, hogy annak alanya színész, politikus, sportoló, vagy éppen földműves.

Az elhangzottak után Dávid Ibolya úgy nyilatkozott: a pénzügyi tárca vezetője nem adott érdemi választ. Mint mondta, az APEH nyilatkozataiból egyértelműen kiderül, hogy az adóhivatal rendelkezik úgynevezett VIP-listával, és vannak olyan revizoraik, akik kifejezetten a VIP-adóalanyokra szakosodnak. Az MDF elnöke szerint tisztán kellene látni azt is, hogy az APEH vizsgál-e lakásvásárlási, illetve lízingszerződéseket, vagy nem. Mint mondta, a nyilatkozatok ebben sem egyértelműek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását