2024. április 25. - Márk

Razzia az orvhalászok ellen

Átfogó razziát tartottak a természetvédelmi őrszolgálat és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság csütörtök este a Balatonon amelynek során ellenőrizték a horgászokat és a halászokat is - tájékoztatta a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az MTI-t pénteken.
2009. november 27. péntek 16:35 - HírExtra
Tizenkilenc rendőr és harminc természetvédelmi őr öt hajóval és kilenc gépkocsival közösen ellenőrizte a Balaton vízterületét és annak közvetlen parti sávját. A hatóságok a halászati-horgászati, a természetvédelmi és a hajózási szabályok betartását is ellenőrizték - a tiltott halászati-horgászati eszközök felkutatása mellett.

A hatóságok egyetlen este alatt mintegy kétszáz horgászt igazoltattak, valamint negyvennégy csónakot és tizenhárom vitorlás kishajót ellenőriztek. Balatonalmádi előtt pedig a rendőrök egy száz méter hosszú halászhálót szedtek fel.

Tizenkét esetben a horgászati szabályok megszegése miatt szabtak ki halvédelmi bírságot, egy esetben állapítottak meg természetvédelmi szabálysértést, a hajózási szabályok megszegése miatt pedig három feljelentésre került sor. A szabálysértést elkövető halászok és horgászok pénzbüntetésre, az eszközök lefoglalására, a horgász és hajózási engedély bevonására számíthatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását