2024. május 17. - Paszkál

Bokros: az MDF nem szövetkezik

Bokros Lajos szerint az MDF "nem gondolkodik" pártszövetségekben, így ki van zárva az, hogy együttműködjön például az MSZP-vel.
2009. november 27. péntek 16:27 - HírExtra
Erről az MDF európai parlamenti képviselője a Nézőpont Intézet nemrég megjelent felmérésével kapcsolatos kérdésre válaszolva beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.
A Nézőpont Intézet felmérését, amely szerint őt a szocialista válaszadók 39, Mesterházy Attila frakcióvezetőt pedig 19 százaléka látná szívesen miniszterelnökként, úgy kommentálta: a baloldali szavazók egy része tisztelettel és megelégedéssel emlékszik arra a korszakra, amikor pénzügyminiszter volt az MSZP-kormányban és megmentették az országot az államcsődtől.

Bokros Lajos sajnálatosnak tartja, hogy az MSZP politikája élesen elfordult ettől a "stabilizációs örökségtől" és szerinte a párt első helyen felelős azért, hogy az ország gazdasága ide jutott.

A politikus beszámolt arról: EP képviselőként - a konzervatív frakció 3 fős delegációjának tagjaként - a jövő héten Ukrajnába utazik, ahol találkozik többek között Julija Timosenko kormányfővel, Viktor Juscsenko elnökkel, és Viktor Janukovics ellenzéki vezetővel.

Emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában hamarosan választások lesznek, és az emberek várhatóan kritikával illetik majd a "narancsos forradalom" után hatalomra került vezetőket.
Bokros Lajos elmondta, hogy ezt követően Litvániába utazik egy kisebbségi jogokkal foglalkozó konferenciára.

Az MDF csütörtökön közölte a nyilvánossággal, hogy a párt elnöksége Bokros Lajost javasolja az MDF miniszterelnök-jelöltjének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását