2024. május 20. - Bernát, Felícia

Remény az izraeli-ialesztin békére

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő szerdán javasolta: országa tíz hónapra fagyassza be a megszállt Ciszjordániában a zsidó telepek bővítését. A miniszterelnök szerint a tervezett lépéssel kísérlet történik a megrekedt izraeli-palesztin béketárgyalások felújítására.
2009. november 25. szerda 17:08 - HírExtra
Netanjahu hivatala közölte, hogy a kormányfő az ajánlatot - az új építési engedélyek jóváhagyásának felfüggesztését - nemzetbiztonsági kabinetje elé terjeszti jóváhagyásra. A közlemény nem tett említést arról, hogy a javaslat az Izrael által szintén megszállt, arab többségű Kelet-Jeruzsálemre is vonatkozna.

Netanjahu már korábban is felvetette a telepbővítés átmeneti befagyasztását, de időhatárt most először tűzött ki.

A Mahmúd Abbász elnök vezette Palesztin Hatóság mindazonáltal már előre elutasított minden olyan izraeli ajánlatot, amely a telepépítés csupán részleges vagy átmeneti leállítását irányozza elő.

Kelet-Jeruzsálem ügye politikai szempontból igen kényes kérdés, mert a palesztinok a városrészt remélt független államuk fővárosává szeretnék megtenni.

A palesztinok addig nem hajlandóak felújítani a béketárgyalásokat, amíg Izrael teljesen nem állítja le a ciszjordániai és kelet-jeruzsálemi telepbővítéseket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását