2024. április 25. - Márk

A nők és az öregedés gondolata

A brit nők naponta átlagosan harminchatszor gondolnak az öregedésre - derült ki a brit ITV-tévécsatorna által végzett felmérés során.
2009. november 25. szerda 07:32 - HírExtra
A tévécsatorna száz 35 és 70 év közötti hölgyet kért fel arra, hogy egy héten át egy speciális számlálót hordjon állandóan magával, s regisztrálja az összes, a külsejével, a korával kapcsolatban támadó negatív gondolatát - olvasható a The Daily Mail (http://www.dailymail.co.uk) brit napilap online kiadásában.

A résztvevőknek napi átlagban 36 negatív gondolata támadt, vagyis hetente 252. Voltak azonban az átlagot messze "túlteljesítő" rekorderek: közéjük tartozik egy 59 éves asszony, aki előfordult, hogy háromszázszor jelzett egy nap a "gondolatszámlálón". Egy hét lefogása alatt a hölgy 1400 negatív gondolatot gyűjtött össze. Az illetőt saját bevallása szerint 46 éves korában kezdett egyre jobban gyötörni az öregedés gondolata, s tíz évvel ezelőtt felvarratta az arcát, ám ez sem javított az önértékelésén.

Mint a szakemberek rámutatnak, ez a tanulmány arra hívja fel a figyelmet, hogy a szigetországban "járványszerűen" terjed az önbizalomhiány, az öregedéstől való félelem a nők körében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását