2022. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz

Adományok Csökmőnek

Az önkéntes lelkészek egy egész falunk segítettek.
2020. október 12. hétfő 08:17 - HírExtra

Csökmőn, az alig kétezer főt számláló Hajdú-Bihar megyei nagyközségben is felbukkant a koronavírus ezért, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke segítségért fordult a Szcientológia Önkéntes Lelkészekhez, akikre idén májusban talált rá egy közösségi oldalon keresztül. 

Az első alkalommal az önkéntes lelkészek a helyi polgármesterrel együttműködve nem csupán a csökmői kisebbségnek, hanem összesen 110 hátrányos helyzetű családnak osztottak tartós élelmiszert. 

Most ismét összefogtak

A helyiek közül jó néhányan megijedtek a vírus lehetséges terjedése miatt, ezért - mivel sokaknak nem áll rendelkezésére megfelelő erőforrás az alapvető higiéniai szerek beszerzésére sem - a szcientológia önkéntes lelkészek ezúttal egytonna kézfertőtlenítőt és tisztítószert szereztek be. Az önkéntesek a szállítmányt Budapestről vitték Csökmőre, hogy a helyi polgármesternek adják át az adományukat, aki megszervezte, hogy az önkormányzat az adomány kiegészítéseként maszkokat és szappant vásároljon minden családnak. Ehhez még hozzájött a Vöröskereszt tartósélelmiszer-adománya.

Így Csökmőn mind a 653 háztartásnak jut az adománycsomagból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását