2024. május 13. - Szervác, Imola

KDNP: érthetetlen MSZP-s elutasítás

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint érthetetlen, hogy a szocialisták miért utasították el ismét az idősek helyzetéről szóló jelentés napirendre tűzését hétfőn a parlamentben.
2009. november 24. kedd 13:36 - HírExtra
Medgyasszay László országgyűlési képviselő keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a kormánypártiak magatartását a hatalommal való visszaélésnek nevezte. "A posztkommunista kormány nem képes még a legpártsemlegesebb ügyekben sem tisztességesen politizálni" - fogalmazott.

Attól félnek, hogy el kell számolniuk tevékenységükről? - kérdezte.Az ellenzéki politikus felidézte, hogy első ízben tavaly áprilisban terjesztette be a javaslatot, amelynek lényege, hogy a mindenkori kormány minden ősszel számoljon be az idősek érdekében megtett intézkedéseiről. Ezt előbb a bizottság elutasította, majd a parlamentben a szocialisták már támogatták a napirendre tűzést.

Ezt követően, 2008 októberében a szociális tárca szakembereivel közösen átdolgozott határozati javaslatot nyújtott be, s novemberben a bizottság azt egyhangúlag vette tárgysorozatba, támogatta annak általános vitáját. A napirendre tűzés azonban nem történt meg, ez év márciusában a szocialisták nem támogatták a javaslatot, s erre a sorsra jutott a kezdeményezés hétfőn a parlamentben is - tette hozzá.

Medgyasszay László azt mondta: a következő kormány nem fog félni a szembenézéstől, attól, hogy minden évben beszámoljon a nyugdíjasok helyzetéről. Ha nem tudják a ciklus végéig elfogadtatni a javaslatot, akkor a KDNP a következő parlament elé terjeszti majd - közölte.

A politikus szerint valószínűleg azért sem tűzik napirendre a javaslatot, mert az szembesítené a szocialistákat a nyugdíjasokat érintő tetteikkel. Példaként említette, hogy a 13. havi nyugdíj második részletét az idén a nyugdíjasok nem kapják meg, és az jövőre egyáltalán nem jár majd. Ez különösen a kisnyugdíjasokat érinti majd - tette hozzá. Kitért arra is, hogy a kormány felemelte a nyugdíjkorhatárt, s 2008. január 1-je után megváltoztatták a nyugdíjszabályokat is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását