2024. június 16. - Jusztin

A Fidesz nem akar változást

Nem akarja átalakítani a Fidesz az igazságszolgáltatás szervezetét - jelentette ki Navracsics Tibor kedden az MTI-nek.
2009. november 24. kedd 21:47 - HírExtra
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője ezt arra reagálva mondta, hogy napvilágot láttak olyan hírek, melyek szerint az ellenzéki párt kormányra kerülése után esetleg beolvasztaná az Alkotmánybíróságot (Ab) a Legfelsőbb Bíróságba. A Figyelő című lap múlt heti számában azt írta: a Fidesz egyik munkacsoportja mérlegeli annak lehetőségét, hogy az Ab a jövőben a Legfelsőbb Bíróság egyik kollégiumaként működjön.

Navracsics Tibor mindezzel összefüggésben az MTI-nek nyilatkozva kifejtette: bár a Fidesz kormányzásra való felkészülése jegyében valóban dolgoznak egy új közigazgatás és egy hatékonyabb állam kialakításának tervén, de ennek semmi köze nincs az igazságszolgáltatáshoz.

A Fidesz nem akarja átalakítani az igazságszolgáltatás szervezetét - jelentette ki, hozzátéve: az igazságszolgáltatás független hatalmi ág, és a Fidesznek semmilyen terve nincs annak átalakításával kapcsolatban.

Mint mondta, úgy látják, minden energiájukat le fogja kötni, hogy ismét hatékonnyá tegyék a közigazgatást, amely ma súlyos problémákkal küzd.

Navracsics Tibor megjegyezte, céljuk, hogy az igazságszolgáltatás a jövőben hatékonyabb legyen, az ügyeket gyorsabban tudják tárgyalni, és ebben egyetértés van a bírákkal és az ügyészekkel is. Ez azonban elsősorban nem szervezeti átalakítást, hanem az anyagi feltételek megteremtését jelenti - mutatott rá.

A Figyelőben megjelenteket korábban már Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője is cáfolta. Múlt heti közleményében azt írta, "hírlapi kacsa" a hetilap állítása arról, hogy a Fidesz a Legfelsőbb Bíróságba olvasztaná az Alkotmánybíróságot. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke már korábban világosan értésre adta: nem tervezi és nem támogatja a magyar közjogi rendszer teljes felforgatását - emlékeztetett akkor Szijjártó Péter.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását