2024. május 4. - Mónika, Flórián

Testnevelés elhízott diákoknak

Kötelező testnevelést írt elő a Pennsylvania-állambeli Lincoln Egyetem vezetősége a túlsúlyos és elhízott végzős hallgatók számára, akik a kurzus nélkül nem kaphatnak diplomát.
2009. november 23. hétfő 15:25 - HírExtra
A hagyományosan az afro-amerikai közösség egyetemének számító intézmény illetékesei azzal indokolták a döntést, hogy az Egyesült Államokban igen magas az elhízottak és a cukorbetegek számaránya, különösen igaz ez a fekete közösség esetében.
Az egyetemen a testtömegindex (BMI) alapján döntik el, hogy részt kell-e venni a végzősöknek a fitness kurzuson vagy sem. A BMI, amelynek értékét a testsúlyt a méterben mért magasság négyzetével elosztva állapítják meg, 18,5 és 24,9 között számít "normálisnak". Testnevelésre a 30-as vagy ennél magasabb BMI-értékkel rendelkező diákok ítéltetnek.

A fittness foglalkozások az életért elnevezésű program résztvevői hetente háromszor sétálnak, aerobikoznak és egyéb testmozgást végeznek. Az érintetteket táplálkozási tanácsokkal is ellátják.

A 80 végzős hallgató most kapott észbe, hogy tavasszal lesz az utolsó esélyük, hogy teljesítsék a követelményeket. A diákok között egyébként felzúdulást váltott ki az intézkedés, amelyet az egészségügyi és jogi szakértők közül is sokan bírálnak. James L.DeBoy, a Lincoln Egyetem egészségügyi és testnevelési intézetének vezetője azonban azzal hárítja el a kritikát, hogy senkit sem kényszerítenek fogyásra, az egyetemi hallgatóknak csupán részt kell venniük a foglalkozásokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását