2024. május 18. - Erik, Alexandra

Síbolás, vagy véletlen egybeesés?

Ötvenmillió forintot nyert egy Leader pályázaton a Holnapért Alapítvány, amelynek bejelentett levelezési címe megegyezik a helyi MSZP székházának címével
2009. november 21. szombat 20:44 - HírExtra
Nagy Antal, az MSZP megyei szervezetének alelnöke pedig "Kvártély a Borostyánútnál elnevezésű pályázatával nyert 41 millió forintos támogatást, ugyancsak a már említett Leader pályázaton - adta hírül szombati számában a Vas Népe című megyei lap.

A Fidesz szerint újabb bizonyítékok láttak napvilágot arról, hogy a szocialista párt gátlástalanul lenyúlja a közpénzt - áll az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben.
Az MSZP már a látszatra sem ügyel - tette hozzá közleményében Font Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Az MTI megkeresésére Nagy Antal, az MSZP Vas Megyei Szervezetének alelnöke elmondta: egyéni vállalkozókén pályázott a támogatásra, amelynek segítségével egy turisztikai célú beruházást, egy négyszobás vendégházat szeretett volna felépíteni Nádasd községben.

Szavai szerint pályázata mindenben megfelelt a kiírásnak, a pályázatok befogadásában és pontozás előkészítésében pedig az a Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület működött közre, amely felügyelőbizottságának elnöke egy fideszes önkormányzati képviselő Körmendről. A pályázatokról a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) döntött.
Nagy Antal elmondta azt is: a projekt utófinanszírozással működik, megvalósításához pedig negyven százalékos önerőt kellene felmutatnia, így a beruházás teljes összegét csak hitelből tudná finanszírozni, ám az elmúlt napokban hiába próbált meg hitelhez jutni, egyetlen pénzintézetnél sem járt sikerrel.

A Holnapért Alapítvánnyal kapcsolatban az MSZP Vas Megyei Szervezete közleményben tájékoztatta az MTI-t. Ebben azt írták: az alapítvány egy, a Zsennye Önkormányzatának tulajdonában lévő - tehát nem saját tulajdonú - ingatlant kíván a megnyert összegből felújítani, mely a felújítás után környezeti nevelés céljára és fogyatékos gyerekek táboroztatására lesz majd használható.

A közleményben példaként hozták fel, hogy ugyancsak a Leader pályázaton nyert el több mint 22 millió forintot Perl János, Táplánszentkereszt Fidesz támogatással megválasztott polgármestere, a táplánszentereszti polgárőr egyesület pedig ugyanebből a forrásból 45 millió forintos, a táplánszentkereszti plébánia pedig 20,6 millió forintos támogatást kapott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását