2024. május 27. - Hella

Medvegyev kritikus hangú beszéddel nyitott

Dmitrij Medvegyev államfő kritikus hangvételű, rövid beszédével kezdte meg munkáját az Oroszországban a hatalom pártjának nevezett, az állami dumában több mint kétharmados többséggel bíró Egységes Oroszország Párt XI. kongresszusa szombaton Szentpéterváron.
2009. november 21. szombat 17:40 - HírExtra
A tanácskozáson jelen van Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, az MTI értesülése szerint az Európai Néppárt alelnökeként. Medvegyev elnök újra bírálta, s elmaradottnak nevezte, hogy az orosz gazdaság elsősorban a nyersanyagexportra támaszkodik, s az Egységes Oroszország Párt fő feladatát a gazdaság korszerűsítésében jelölte meg.

Medvegyev hangsúlyozta: az országnak "újratöltésre" van szüksége a társadalmi viszonyok területén. "A gazdaságot nem vesztegetéssel és lefölözéssel kell megteremteni, hanem a legújabb, versenyképes előnyökkel" - mondta. "A demokrácia Oroszországban nem a pártok - a kormányzó, vagy ellenzéki pártok - számára, hanem az állampolgároknak van, s a pártépítés célja az, hogy a nép élhessen országa, az állam irányítására való kizárólagos jogával. A párt nagyon fontos, nélkülözhetetlen eszköz ebben, de csupán eszköz" - mondta az elnök.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az Egységes Oroszország Párt némely helyi szervezete összekeveri a demokratikus procedúrákat az adminisztratív eljárásokkal, és tevékenysége az apparátuson belüli intrikákra korlátozódik. "A választásnak a nép akaratnyilvánításának kell lenni, az eszmék és a programok megméretésének, de itt-ott egészen mássá változik. Az ilyen emberektől és az ilyen politikai szokásoktól meg kell szabadulni" - mondta. Úgy vélte, jó irányba mutató változást csak az hozhat, ha maga a párt is megváltozik: ha nem akar elavulttá lenni, elidegenedni az élettől és saját választóitól, korszerűvé, rugalmasabbá és nyitottabbá kell válnia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását