2024. május 3. - Tímea, Irma

Domingo ingyenkoncerttel segít

Karácsonyi ingyenkoncerttel lepi meg mexikói rajongóit Plácido Domingo világhírű spanyol tenor.
2009. november 21. szombat 11:15 - HírExtra
A koncertre december 19-én a Mexikóváros egyik jelképének számító Angyalnál (El Ángel), vagyis a függetlenség angyalának monumentális emlékművénél kerül sor. Domingo 10 év után tér vissza a mexikói fővárosba, amely igen kedves szívének, mivel gyerekkora egy részét ott töltötte.

"Az édesapám már alig várja, hogy visszatérjen és egy olyan nagy jelentőségű helyen énekeljen Mexikónak, mint az Angyal" - mondta a koncertet beharangozó sajtótájékoztatón Álvaro Domingo, a tenor fia.

A koncertre egy május óta futó rendezvénysorozat keretében szervezik. A Mexikóváros megtelik élettel elnevezésű programsorozatot a kultúráért és turizmusért felelős minisztérium indította útjára, hogy az újinfluenza-járvány után újra fellendítsék a turizmust.

"Ez lesz az első alkalom, hogy egy ilyen jelentős művész az Angyalnál énekel. Éppen ezért egyedülálló és megismételhetetlen eseményre számíthatnak az emberek" - vélekedett a főváros kulturális tanácsosa.

Domingót Mexikóváros filharmonikus zenekara és kórusa kíséri majd, de a koncerten három mexikói szoprán, María Alejandres, Eugenia Garza és Olivia Gorra is fellép. A repertoárban opera, operett, populáris és karácsonyi dalok egyaránt szerepelnek.
Az eseményre 150 ezer embert várnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását