2024. május 10. - Ármin, Pálma

Az Év Kiadója és az Év Kereskedője díjak

Átadták a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) kiadókat és kereskedőket díjazó elismeréseit a XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál zárónapján, vasárnap; az év kiadója a Kossuth Kiadó, az év kereskedője pedig a Libri Kft. lett.
2008. április 27. vasárnap 19:36 - Hírextra
Az egyesülés tagjai számára meghirdetett, és a tagok szavazatai alapján odaítélt elismerést a két kategóriában öt-öt könyves cég vehette át.

Gál Katalin, a MKKE képviseletében elmondta: jelzésértékű, hogy a kereskedők versengésében évről-évre kevesebben vesznek részt, így a verseny egyre szorosabb.

Az Év Kereskedője díjat immár hetedik alkalommal kapta meg a Libri Kft., a második helyezett a Bookline internetes könyvterjesztő vállalat, a harmadik pedig a Líra és Lant cégcsoport lett. Negyedik lett a Pécsi Direkt Kft., ötödik pedig a Könyvtárellátó Nonprofit társaság.

Az Év Kiadója kategóriában a MKKE tagjainak több mint fele, összesen 56 könyves műhely kapott jelölést. A legjobb kiadónak járó plasztikát a Kossuth Kiadó vezetője vehette át, második helyen a Magvető Kiadó végzett, míg a harmadik a Vince Kiadó lett. Negyedik lett az Ulpius Ház, ötödik a Móra Kiadó.

Zentai Péter László, a MKKE igazgatója elmondta: a korábbi években, amikor a fesztiválnak még a kongresszusi központ adott helyet, a zárónapon hagyományosan átadták a XII. kerületi önkormányzat digitális tankönyveknek, illetve hangoskönyveknek járó Budai-díját is. A seregszemle azonban idén a II. kerületbe költözött, így az önkormányzattól csak jövő évben várják a tradíció folytatását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását