2024. június 2. - Kármen, Anita

Szurgut elcserélné Mol-csomagját

A horvát INA olajtársaság részvényeire cserélné 21 százaléknyi Mol-részvényét az orosz Szurgutnyeftegaz (Szurgut), amiről levélben értesítette a horvát kormányt - írja a Napi Gazdaság pénteki számában.
2009. november 20. péntek 09:03 - HírExtra
A lap a Bloomberg hírügynökségre, az pedig a horvát Nacional című lapra hivatkozva közli a hírt. A Napi Gazdaság emlékeztet arra, hogy Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója egyértelműen tagadta, hogy a magyar olajcégnek szándékában állna ilyen cserébe belemenni.

A horvát kormány a felügyelő bizottságban személyi változtatásokra utasította az INA-t. A Napi Gazdaság cikke szerint a két hír egyértelműen mutatja, hogy a horvát politkában lezajlott személyi változások elérték az INA-t is, amelyben a horvát állam 44,8 százalékos tulajdonnal rendelkezik.

A lap megjegyzi, hogy Damír Polancec, a horvát kormány októberben lemondott miniszterelnök-helyettesének visszahívása a felügyelőbizottságból vélhetően megnehezíti a Mol dolgát Horvátországban. Korábban ugyanis ő volt az egyik főszereplője annak a tárgyalássorozatnak, amely a Mol és a horvát kormány között zajlott az INA gázüzletágáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását