2024. május 24. - Eszter, Eliza

Kihűlés okozta a halálát

Kihűlés miatt vesztette életét egy idős nő a Borsod megyei Mezőcsáton, a megyében ez az első ilyen eset az idei téli időszakban - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t pénteken.
2009. november 20. péntek 12:51 - HírExtra
Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: a 73 éves nyugdíjasra csütörtökön találtak rá. Előző nap feltehetően gombát szedni indult, ám egy út melletti vizesárokba csúszott. Az elsődleges orvos szakértői vélemény szerint kihűlés miatt halt meg.

Az ügyben idegenkezűségre utaló körülmény nem vetődött fel, ezért a tiszaújvárosi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.
Dobi Tamás hozzátette: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év téli időszakában 30-an veszítették életüket kihűlés miatt. A különböző egyedi esetek vizsgálata során a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban és jellemzően közterületen fordultak elő ilyen jellegű halálesetek, addig az elmúlt év hidegebb hónapjaiban saját tulajdonú ingatlanokban történt kihűlések is voltak.

Emlékeztetett arra, hogy a rendőrség a téli időszak beköszöntével kiemelt figyelmet fordít a hajléktalanokra. A rendőrség ügyeletei és a hajléktalanokat ellátó intézmények diszpécser központjai közötti kapcsolat lehetővé teszi a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásban részesítését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását