2024. április 29. - Péter

Államtitkok a Zuschlag-perben?

Két témakörben államtitokra hivatkozva tagadta meg a vallomástételt szerdán Zuschlag János Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon; ezek az információk hozzáférhetők volnának a bizonyítási eljárásban, ám nem képezik a per tárgyát – közölte csütö
2009. február 12. csütörtök 22:23 - Hírextra
Az első rendű vádlott, akit felbujtóként különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettével vádolnak, szerdai vallomása elején azt mondta, hogy az esetleges rendőri kapcsolatokra, valamint a telefonlehallgatásokra vonatkozó két témakörben azért nem nyilatkozik, mert az információk államtitoknak minősülnek.

Szabó Ferenc, a megyei főügyészség szóvivője viszont az MTI kérdésére válaszolva azt mondta: ha a bíró úgy ítélné meg, hogy bevon a perbe titkos dokumentumokat, akkor zárt ülést kellene elrendelnie az ismertetésükhöz.

A Zuschlag János által államtitokként említett témák egyike sem képezi a per tárgyát, tehát részletes megismerésükre nincs szükség a bizonyítási eljárásban – közölte a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását