2024. május 7. - Gizella

Himnusszal, köszöntővel indult a NeoFM

A Himnusszal és köszöntővel kezdte meg adását a NeoFM kevéssel éjfél után; az első felhangzó zene a Neked írom a dalt volt a Locomotiv GT-től, majd Robbie Williams Let me entertain you, azután pedig a Black Eyes Peas Let's get started című dala szólt.
2009. november 19. csütörtök 06:53 - HírExtra
Az előre felvett köszöntő szövegben Nagy Sándor - aki az azonos tulajdonosi kör kezében lévő radiocafé "hangja" - azt mondta: "e perctől egy új rádió szól ezen a frekvencián. (...) Szólni fogunk 10 millió ember életében, jó és rossz napokon, nehéz és boldog pillanatokban." A köszöntőt követően az ideiglenes stúdióban összegyűlt mintegy húsz főnyi stáb tapssal és pezsgővel ünnepelte a NeoFM adásának első perceit.

Hegyi György, a NeoFM főszerkesztője az MTI-nek az átállást követően elmondta, hogy a rádió a kezdetekben 8500 darabos zenei adatbázisból válogat, amit később 10 ezerre fognak növelni. Folyamatosan mérik majd a játszott zenék ismertségét, népszerűségét, ennek alapján igazítják majd a kínálatot.

"Nem csak kiszolgálni, formálni is szeretnénk a közízlést. Erre egy országos frekvencia képes, ez felelősség és lehetőség is, élni szeretnénk ezzel" - mondta.

Arra a kérdésre, hogy kik a vetélytársaik, úgy válaszolt: annyiban hasonlítani fog a Petőfi rádió zenei kínálatára a NeoFM-é, hogy "friss szemléletet" képviselnek majd.

A volt Sláger rádiós műsorszámokkal kapcsolatban a főszerkesztő közölte: a Bumeráng elhódítása mindenkinek "ésszerű piaci célja, aki fix és lelkes hallgatottságot szeretne, tárgyaltak is a rádióval a műsor átvételéről, de ennek még személyi és jogi akadályai is vannak.

István Dániel továbbra is mikrofonközelben lesz, hétvégente a kívánságműsort fogja vezetni - mondta Hegyi György. Műsort kap majd a NeoFM-en Winkler Róbert és Bazsó Gábor is, akik az Ezeröcsi című műsorral a délutáni műsorsáv húzó műsorát vezetik majd. Az esti műsorsávban egy véleményütköztető műsor lesz Álláspont néven, amelyben a főszerkesztő elmondása szerint megtanulhatnak kulturáltan megbeszélni bizonyos témákat.

Ezzel kapcsolatban a főszerkesztő hangsúlyozta, nem csak reggel, hanem délután is lesz "show" a Neo FM-en, a zene aránya pedig 90 százalék fölött lesz.

A műsorstruktúra és a zenei lista megalkotásánál támaszkodtak a radiocafé-ra, amelyben az FM1 konzorciumnak szintén van érdekeltsége. "Nekünk a radiocafé az anyánk" - hangsúlyozta hozzátéve: a radiocafé minőségi szemléletét szeretnék a Neo FM-en is "sugározni". Műsort kap a Café két korábbi műsorvezetője, Tóth Betti és Rutai Gábor is - tette hozzá.

Az ORTT október 28-i döntése alapján a jelenleg a Sláger által használt frekvencián a NeoFM, a Danubius eddigi hullámsávján a Class FM szól csütörtöktől, hét éven át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását