2024. május 13. - Szervác, Imola

Második forduló vasárnap

Vasárnap, november 22-én tartják a két héttel korábban eredménytelenül zárult időközi parlamenti képviselő-választás második fordulóját Csornán és környékén - tájékoztatott a területi választási iroda szerdán.
2009. november 18. szerda 15:30 - HírExtra
Győr-Moson-Sopron megye 5. számú egyéni választókerületében az időközi országgyűlési képviselő-választáson november 22-én reggel 6 órától este 19 óráig adhatják le szavazatukat a választópolgárok Csornán, és annak környékéhez tartozó települések szavazóköreiben.

Azért van szükség a második fordulóra az ötven települést magában foglaló választókerületben, mert az elsőben a választásra jogosultak mindössze 21,75 százaléka járult az urnákhoz, az érvényes szavazáshoz szükséges 50 százalék plusz 1 fő helyett.
Az első fordulóban az öt induló közül Gyopáros Alpár, a Fidesz-KDNP jelöltje szerezte meg a szavazatok mintegy 73 százalékát. Második helyen a Takács Krisztián, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje végzett, 13 százalékkal. Az MSZP jelöltje, Balogh Csaba 8 százalékkal a harmadik lett. A másik két jelölt, a Seres Mária vezette Civil Mozgalom által indított Demjén Mihályné 4, míg a MIÉP jelöltje, Molnár Tivadar 2 százalékot szerzett.
Győr-Moson-Sopron megye 5. számú országgyűlési egyéni választókerületében azért tartanak időközi választást, mert a fideszes Áder János, a térség parlamenti képviselője mandátumot szerzett a júniusi európai parlamenti választáson.

A második fordulót megelőzően november 21-én 0 órától, november 22-én 19 óráig tilos kampányt folytatni.

A második forduló akkor lesz érvényes és eredményes, ha a választókerület választópolgárainak több mint egynegyede elmegy szavazni. Képviselő az lesz, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását