2024. május 17. - Paszkál

H1N1: újabb iskolát kell bezárni

Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el keddtől két székesfehérvári oktatási intézményben a H1N1 vírus miatt - közölte a város oktatásért is felelős alpolgármestere hétfőn az MTI-vel.
2009. november 16. hétfő 12:53 - HírExtra
Csapó Csilla közlése szerint az elvégzett laboratóriumi vizsgálat során mindkét oktatási intézményben kimutatták a H1N1 vírust.

A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 1.050 tanulójának mintegy 18-20 százaléka hiányzott a múlt héten, pénteken. Hétfőre a gimnazistáknál valamelyest csökkent, az általános iskolásoknál viszont nőtt a hiányzók száma - mondta el az intézmény igazgatója, Sipos Imre. Hétfőn a tanulók mintegy ötöde hiányzott.

Az igazgató tudomása szerint a H1N1 vírust két diáknál mutatta ki a laboratóriumi vizsgálat.
A Püspökkertvárosi Óvodában a 67 gyermekből 24 hiányzott hétfőn. Kovács Lászlóné óvodavezető szerint feltehetően nem mindegyikük beteg, egy részüket valószínűleg óvatosságból tartották otthon a szülők..

Székesfehérváron hétfőtől szünetel a tanítás a Hétvezér Általános Iskolában, ahol az 515 tanuló 30 százaléka hiányzott pénteken. Az intézményből egy diák kórházba került, nála kimutatták a H1N1 vírust.

Fejér megyében a hiányzók magas száma miatt elsőként Móron rendeltek el a múlt szerdán rendkívüli tanítási szünetet. A Perczel Mór Szakképző Iskolában a tanulók 25- 30 százalékánál és a tantestület egyharmadánál észleltek influenzaszerű megbetegedéseket.

Laboratóriumi vizsgálatra ott öt betegnél került sor, s háromnál kimutatták a H1N1 vírus jelenlétét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását