2024. április 29. - Péter

Fidesz-SZDSZ "hatalommegszerző nagykoalíció"

Az MSZP szerint a józsefvárosi választás kapcsán hétfőn napvilágot látott bizonyíték végleg lerántja a leplet a Fidesz-SZDSZ "hatalommegszerző nagykoalíciójáról".
2009. november 16. hétfő 15:51 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn ezt annak kapcsán mondta az MTI-nek, hogy Takács Gábor, a kerület szabad demokrata alpolgármester, a Népszabadság online kiadásának nyilatkozva elismerte, hogy megbízási szerződést kötöttek Csécsei Béla lemondott polgármesterrel. Az alpolgármester azt cáfolta, hogy együttműködne Kocsis Máté fideszes polgármesterjelölttel.

Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn délelőtt elmondta: tudomásuk van arról, hogy a józsefvárosi önkormányzat nevében Takács Gábor SZDSZ-es alpolgármester megbízásos szerződést kötött lemondása napján Csécsei Bélával öt évre nettó 750 ezer forint értékben. Mint mondta, a lemondással Csécsei Béla tekintélyes nyugdíjról is lemondott, ezért szerinte felajánlották neki, hogy szerződést kötnek vele, kárpótolva a kieső fizetéséért és nyugdíjáért.

Nyakó István szerint a szerződés nem köttethetett volna meg a kerületben többségben lévő Fidesz jóváhagyása és tudta nélkül.

Úgy vélte, alapos a gyanú, hogy ez járulékaival együtt közel százmillió forint Csécsei Béla lelépési pénze és a polgármesteri pozíció ára a Fidesz-SZDSZ nagykoalíció számára.
Komássy Ákos józsefvárosi szocialista polgármesterjelölt közölte: a kampány során mindvégig érezhető volt az SZDSZ és a Fidesz együttműködése a színfalak mögött, a hétfői fejlemények sok mindent megmagyaráznak.

Fontos, hogy a választópolgárok tudják: senkinek nincs joga kikapcsolni a versenyt, senkinek nincs joga taktikázással elvenni az emberektől a választás lehetőségét - hangsúlyozta.

Csécsei Béla, Józsefváros független, korábban SZDSZ-es polgármestere szeptember 2-án mondott le posztjáról megromlott egészségi állapotára hivatkozva. Az időközi polgármester-választás november 22-én lesz a VIII. kerületben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását