2024. május 28. - Emil, Csanád

"Papírja van politikája fenntarthatatlanságáról"

A Fidesz szerint Bajnai Gordon miniszterelnöknek és a szocialista kormánynak most már papírja is van arról, hogy a megszorításokra épülő gazdaságpolitikája fenntarthatatlan és ellentétes az európai gazdaságpolitikával.
2009. november 11. szerda 16:13 - HírExtra
Szijjártó Péter, az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján ezt az Európai Bizottságnak a magyar költségvetéssel kapcsolatban néhány nappal ezelőtt nyilvánosságra hozott prognózisával összefüggésben mondta.
A fideszes politikus szerint ma már mindenki látja és mondja, hogy ez a költségvetés veszélyes Magyarországra, csak Bajnai Gordon és az MSZP-s, SZDSZ-es képviselők nem hajlandók belátni, hogy a 2010-re tervezett büdzsé fenntarthatatlan. "Azt kérjük, hogy ha már a magyar emberek hangjának nem hajlandók hinni a kormányzó erők, akkor legalább az Európai Bizottságnak higgyenek, és ezt a költségvetést ebben a formában haladéktalanul vonják vissza" - szólított fel Szijjártó Péter.

Ismét leszögezte: az Országgyűlés előtt lévő költségvetés szerintük jóval magasabb hiánnyal fog járni, mint 3,8 százalék, elérheti ugyanis a 7,3-7,5 százalékot is. Mint fogalmazott, a büdzsé néhány hónapig áll majd csak a lábán, utána "rá fog dőlni a kormányra", és a következő kabinetnek lesz a feladata a gazdasági vészhelyzet kezelése.
Szijjártó Péter kifejtette: az Európai Bizottság pontosan azon részeit kifogásolta a megszorításoknak, amelyek a legérzékenyebben érintik az embereket, és amelyek a legkiszolgáltatottabbakat sújtják a leginkább.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását