2024. május 21. - Konstantin

Az Országgyűlés megosztaná tapasztalatait

Az Országgyűlés kész megosztani örmény partnereivel a demokrácia és a piacgazdaság kiépítését célzó törvényhozási tapasztalatait - közölte Katona Béla házelnök, amikor Szerzs Szargszján örmény köztársasági elnökkel találkozott hétfőn Budapesten.
2009. november 9. hétfő 21:03 - HírExtra
Uniós tagállamként Magyarország segíti az EU és Örményország közötti kapcsolat erősítését, támogatja Jereván közeledését az európai integrációs szervezetekhez - olvasható az Országgyűlés sajtószolgálatának az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A magyar házelnök szerint az örmény államfő magyarországi látogatásával lehetőség nyílik arra, hogy a két ország között az eddigieknél intenzívebb politikai, gazdasági és kulturális kapcsolat jöjjön létre.

A két országgyűlés között az elmúlt időszakban aktívabbá váltak a kapcsolatok - mindkét parlamentben megalakult az Interparlamentáris Unió (IPU) baráti tagozata -, de az együttműködés még tovább szélesíthető - állapította meg Katona Béla.

Szerzs Szargszján beszámolt az örmény-török, valamint az örmény-azeri kapcsolatok alakulásáról, és kifejtette, hogy Örményország a békés, tárgyalásos úton történő megoldásra törekszik - áll a kommünikében.

A találkozón - amelyen részt vett Adam Szarkiszjan, az Örmény Országos Kisebbségi Önkormányzat elnöke is - szó volt arról, hogy a magyarországi örmény közösség hídszerepet tölt be a két ország között.

A megbeszélésen részt vettek az IPU magyar-örmény baráti tagozatának tagjai is.
Az örmény államfő vasárnap érkezett háromnapos magyarországi látogatásra. Hétfőn folytatott megbeszélést vendéglátójával, Sólyom László köztársasági elnökkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását