2024. május 5. - Györgyi

Még tart a szmogriadó

Továbbra is indokolt a kedden elrendelt szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása a budapesti szállópor-szennyezettségről mért adatok alapján - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán hajnalban.
2010. december 22. szerda 09:05 - HírExtra
A fővárosban nem csökkent jelentősen a szállópor-koncentráció, és a légszennyezettségi állapotot mérő műszerek ellenőrzött adatai alapján a kisméretű szállópor (PM10) négy helyen - Széna tér, Teleki tér, Kőrakás park és Erzsébet tér - meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

A szállópor koncentrációja ugyanakkor egyetlen mérőállomáson sem lépte túl a riasztási küszöbértéket, így Budapesten továbbra sem kell elrendelni a szmogriadó riasztási fokozatát.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben Tarlós István főpolgármester köszönetét fejezte ki azoknak, akik (különösen a rendszámtáblán fekete és piros színű, hatszögletű környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek üzembentartóinak) korlátozzák autóhasználatukat, valamint az ipari vállalkozásoknak, amelyek önkéntesen korlátozzák a légszennyező forrásaik kibocsátását.

A közlemény hangsúlyozza: Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a fővárosi szmoghelyzet romlása, a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen - áll a közleményben.

A frissülő információk a Budapest Portálon (www.budapest.hu) és a Fővárosi Önkormányzat twitter oldalán is elérhetőek: http://twitter.com/budapestfovaros

A szmogriadóval kapcsolatban további tájékoztatást a Főpolgármesteri Hivatal munkaideje alatt az Ügyfélszolgálati Irodán (Tel: 327-1504; e-mail: ügyfelszolgalat@budapest.hu), munkaidőn kívül a Fővárosi Közterület-felügyelet Vészhelyzeti Információs Központja 0-24 órás Ügyeletén (tel: 301-7535) adnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását