2024. június 2. - Kármen, Anita

Házból lett a hajó

Szolgálatba állt szombaton a WTC ikertornyainak maradványai felhasználásával épült amerikai hadihajó, az USS New York, amelybe több tonnányi, a 2001. szeptember 11-én romba döntött Világkereskedelmi Központból származó acélt építettek be.
2009. november 8. vasárnap 10:52 - HírExtra
A partraszálló hadműveleteket támogató, helikopterhordozó hadihajó október közepére készült el, s a Northrop Grumman hajóépítő üzemének dokkjából, a louisianai Avondale-ből hajózott ki az ünnepélyes avatóra: a Mississippin a Mexikói öbölbe, majd Florida megkerülésével érkezett New Yorkba. A hadihajó közel egymilliárd dollárba került.

A New York-i ünnepségen a nyolc évvel ezelőtti, csaknem háromezer halottat követelő terrortámadás áldozatainak számos rokona is részt vett.

Az orrészben csaknem 7,5 tonna WTC-acél újrafelhasználásával épült hadihajón 361 tengerész teljesít szolgálatot, s minden hetedik közülük New York államból való.

A 208 méter hosszú, 25 ezer tonnás hadihajó 800 tengerészgyalogost képes szállítani, és harci helikopterek, valamint az MV-22 Osprey billenőlégcsavaros repülőgépek fogadására is alkalmas.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását