2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Az MSZP "jó szívvel" támogatta a költségvetést

Mesterházy Attila szerint az MSZP-frakció, ígéretéhez híven, egységesen támogatta a 2010-es költségvetéshez benyújtott, a kormány által támogatott módosító javaslatokat, mert azok a párt számára fontos kérdéseket rendeztek.
2009. november 4. szerda 06:44 - HírExtra
Az MSZP frakcióvezetője a módosító indítványok szavazása és a büdzsé fő összegeinek elfogadása után kedden este azt mondta az MTI-nek: a kormány által is támogatott indítványok között számos, az MSZP-frakció számára fontos javaslat volt, például a gyermekétkeztetés, a művészeti iskolák, a fogyatékos szervezetek támogatása, vagy a távhő általános forgalmi adókulcsának csökkentése.

Hozzátette: a támogatott indítványok között voltak azok is, amelyek a különböző érdekképviseleti szervezetekkel, például a Kórházszövetséggel kötött megállapodásokat tartalmazták.

Úgy fogalmazott, hogy a módosító javaslatokat "jó szívvel" támogatta a frakció.
Mesterházy Attila elmondta: az ellenzéki módosító indítványokkal kapcsolatban a Költségvetési Tanács véleményéhez tartották magukat. Emlékeztetett arra, hogy a tanács úgy ítélte meg, az ellenzéki módosító indítványok forrásoldala nem megalapozott, és a javaslatok veszélyeztették volna a büdzsé sarokszámait.

Az Országgyűlés kedden 12.662,680 milliárd forint bevétellel, 13.533,026 milliárd forint kiadás mellett 870.346,2 millió forint hiánnyal elfogadta a 2010-es költségvetés fő számait.

A képviselők 200 igen, 156 nem szavazattal és egy tartózkodás mellett hagyták jóvá a fő számokat.

Igennel szavazott az MSZP-frakció, valamint 14 SZDSZ-es képviselő, illetve a független Lengyel Zoltán. Nemmel szavazott a Fidesz- és a KDNP-frakció, öt SZDSZ-es képviselő - Béki Gabriella, Gulyás József, Ikvai-Szabó Imre, Kovács Kálmán és Velkey Gábor - , valamint a többi jelen lévő független képviselő.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását