2024. május 3. - Tímea, Irma

Egyre többen válnak el érdekből

Megszaporodott az érdekválások száma a Dél-Alföldön is; a válóok a segély vagy éppen a gyerekek ingyenes étkeztetése - írta csütörtöki számában a Petőfi Népe.
2009. január 8. csütörtök 09:35 - Hírextra
A képlet egyszerű: egy olyan családban, amelyben az egyik házastárs dolgozik, az egy főre jutó jövedelem általában meghaladja a rendszeres szociális segélyhez jutás szintjét, így a másik, a munka nélkül lévő házastárs - rendszerint a feleség - nem jogosult a támogatásra - olvasható a Bács-Kiskun megyei napilapban.

Ha papíron elválnak, a munka nélkül lévő házastárs a számítások szerint jogosulttá válik a segélyre, a gyerekek ingyenes étkeztetésére, az ingyenes tankönyvre.

A napilap írása szerint a közmunka felértékelődése tovább növelheti azoknak a családoknak a számát, amelyek az érdekválás mellett döntenek, mert ha az egyik házastárs dolgozik, a másik eleshet a közmunka lehetőségétől, ami a család költségvetésében egy minimálbér kiesését jelentheti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását