2024. május 17. - Paszkál

Csökkent a távhődíj

Huszonnégy százalékkal csökkentette a távhődíjat Dombóváron a Dalkia Energia Zrt., az októbertől alkalmazott árakról a szolgáltató hétfőn tájékoztatta a város képviselő-testületét.
2009. november 2. hétfő 19:42 - HírExtra
A Tolna megyei városban a lakossági alapdíj változatlanul havi 28 forint légköbméterenként, a hődíj ugyanakkor gigajoule-onként 3.792 forintról 2.816 forintra csökkent.

A társaság számítása szerint ez azt jelenti, hogy egy 54 négyzetméteres lakás havi fűtési költsége havonta 4596 forinttal lesz kevesebb. Így októbertől 17.597 forintot kell fizetni.
A cég közlése szerint a szabadpiacon elért kedvezőbb beszerzési áraknak köszönhetően csökkentette a lakossági és közületi díjakat.

A Dalkia Energia Zrt. évente ír ki pályázatot a földgázbeszerzésre, amelyre a piac 8-10 meghatározó kereskedő tesz ajánlatot. További kedvezményeket érhet el a szolgáltató azzal is, hogy kedvező időpontban rögzíti a vásárolt földgáz árának átváltásához használt forint-dollár árfolyamot - közölte az MTI-vel Asztalos Andrea, a zrt. kommunikációs igazgatója.
A Dalkia Zrt. korábban Érden 22,6, Nagyatádon 10 százalékkal mérsékelte a távhődíjat. A cég érdekeltségébe tartozó Promtávhő Dorogon és Esztergomban júliusban 18 százalékos árcsökkentést hajtott végre, november 1-től pedig további 10 százalékos csökkentést tervez bevezetni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását