2024. június 15. - Jolán, Vid

Újabb szótárcsere-akció

Harmadik alkalommal szervez kedvezményes szótárcserét az Akadémiai Kiadó a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban november 3-14. között.
2009. október 31. szombat 12:24 - HírExtra
Pomázi Gyöngyi az Akadémiai Kiadó szerkesztőségigazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a csereakció a kiadó által megjelentetett angol, francia és német nagyszótárakra vonatkozik. A régi kiadvány leadása után 40 százalékos árkedvezménnyel vásárolhatók majd meg az új szótárak. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban egyébként az Akadémiai Kiadó által megjelentetett összes szótár is kedvezménnyel vásárolható majd meg.

Mint Pomázi Gyöngyi elmondta, 2006-ban, az első ilyen jellegű akció során háromezren hozták vissza régi szótáraikat, tavaly pedig 2800-án.

"Sokan rendelkeznek régi kiadású szótárakkal, s úgy gondolják, hogy minek az újat megvásárolni, holott a nyelv igen gyorsan változik. Azt szokták mondani, hogy a szótárak tulajdonképpen már a megjelenésük pillanatában elavulnak, olyan gyorsan változik a nyelv" - magyarázta Pomázi Gyöngyi, hozzátéve, hogy azok dolgát kívánják megkönnyíteni, akiket esetleg az ár tart vissza a szótárcserétől.

Az új kiadású szótárakhoz már nem CD-t mellékelnek, hanem online hozzáférést az elektronikus adatbázishoz, amelyet folyamatosan frissítenek.

"A nyomtatott szótár mellé az elektronikus változatát is biztosítjuk" - mondta.

Az érdeklődőknek a helyszínen lehetőségük lesz ingyenes próbanyelvvizsgára angolból és németből. Az új Helyesírási Szótár népszerűsítésére november 6-án, 15.30-kor helyesírási nyelvi játékot szerveznek Vágó Istvánnal, a televíziós vetélkedők műsorvezetőjének részvételével. A játék keretében Bárdos András, Máté Krisztina, Rózsa Péter és Selmeczi Tibor méri össze helyesírási tudását, felkészültséget, de a nézők is bekapcsolódhatnak.

"A játék arról szól, hogy tudunk-e helyesen írni, amit online kitölthető teszttel mérünk, de foglalkozunk majd helyesírásunk aktuális kérdéseivel is. Arra akarjuk felhívni a figyelmet, hogy az általunk kiadott szótárral, szabályzattal meg lehet tanulni helyesen írni" - mutatott rá Pomázi Gyöngyi.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban mutatják be az Akadémiai Kiadó gondozásában Játszótárs címmel megjelent képes értelmező szótárt, amelyet a gyerekeknek szánnak.

"Nemcsak vásárt, hanem mindenféle bemutatókkal összekötött eseményt szervezünk majd két héten keresztül Budapesten. Hasonló rendezvény lesz Szegeden is november 9-13-a között, amelynek az egyetem Tájékoztató és Információs Központja ad otthont" - hangsúlyozta Pomázi Gyöngyi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását