2024. május 12. - Pongrác

Botrányos tinédzserek

Sztárok és deviáns gyerekkoruk az alkohol, szex, kábítószer mámorában. Maci Laci nélkül. Olvassunk, és tanuljunk, hogy a mi csemetéinkkel ne történjen meg mindez. És nevessünk: vajon felismernénk őket?
2009. október 31. szombat 14:19 - Győry S. József


Gillian Anderson
: A legendás X-akták sorozatban Dana Scully ügynöknőt megformáló színésznő joggal lehetne a gyerekkori deviancia példaképe. A színésznő 1968. augusztus 9-én született az Illinois állambeli Chicagóban, egy rendszeranalitikus (!) anya és egy színészi karrierre vágyó apa leányaként. Innen megélhetési gondok miatt Puerto Ricóba költöztek, ahonnan 2 év után, 1971-ben az angol fővárosba vezetett az útjuk. A kis Gillian 5 évesen kezdte iskolai tanulmányait, ahol tanárai hamar felfigyeltek kivételes intelligenciájára. Ám osztályában ő volt a külföldi diák, akit sokan gúnyoltak amerikai akcentusa miatt. A család 1979-ben visszaköltözött az USA-ba, Grand Rapidsba, ahol Gillian mondhatni kulturális sokkot kapott, hiszen ez a csöndes városka nem a nyüzsgő London volt.

Beilleszkedési zavarokkal küszködött, dacból londoninak tartotta magát, és büszke volt az addigra már tökéletes angol akcentusára. Hamar kiütközött agresszivitása, verekedett, egyetlen lehetőséget sem hagyott ki, hogy tanárait, diáktársait provokálja, egyszer még disznószemet is rakott az egyik tanár íróasztalába. A tanulást teljesen abbahagyta, szakadt, viseltes ruhákat viselt, orrába piercinget rakott. Családját sokkolta a hír: Gillian punk lett! Minden idejét a barátaival töltötte, szüzességét 13 évesen veszítette el egy olyan sráccal, akinek még a nevét sem tudta. 14 évesen egy nála tíz évvel idősebb alakkal állt össze, a pár szórakozásból házakba, gyárépületekbe tört be. Az alkohol, szex, kábítószer mindennapos létszükséglete lett a fiatal lánynak. 1983 őszén beiratkozott a „City High Schoolba”, ahol ugyan még mindig kívülálló volt, de egy színpadi szerep sikerén felbuzdulva végre elindult a lépcsőn, felfelé.

Cikkemben három, nem hétköznapi sorsot emeltem ki. Mindegyik a maga nemében tragikus, de ne felejtsük el, hogy mi vált belőlük. Anthony Kiedis a világ egyik legismertebb rock együttesének a frontembere, aki szakított kábítószeres múltjával. Gillian Anderson az X-akták című sorozat által világhírű színésznővé vált, most minden pillanatban 15 éves lánya tölti ki az idejét. Marylin Manson? Nos… ő az egyetlen kérdőjel, de az biztos, hogy ő sem olyan, mint amilyennek az ismertség miatt mutatja magát, hisz valamit valamiért alapon fel kell bizonyos dolgokat áldozni az ismertség oltárán.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását