2024. május 23. - Dezső

Tizenhárom éves a besurranó tolvaj

Lopás miatt indított eljárást a tiszaújvárosi rendőrkapitányság egy 13 éves fiú ellen, aki besurrant azokba a lakásokba, ahol nyitott ajtókat talált, s onnan készpénzt, iratokat vitt el - tájékoztatta a rendőrség szerdán az MTI-t.
2009. október 29. csütörtök 06:15 - HírExtra
Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: egy tiszaújvárosi férfi tett bejelentést a helyi rendőrkapitányságon arról, hogy egy tolvaj besurrant a lakásába, miközben ő otthon volt, és elvitte a pénztárcáját az abban lévő készpénzzel és a személyes irataival együtt. Néhány nappal később újabb sértett tett feljelentést, tőle szintén készpénzt vitt el a tettes, illetve egy mobiltelefont, amit az előszobában lévő komódról emelt el.

Az előbbi két eset előtt csaknem egy hónappal hasonló ok miatt tett feljelentést egy tiszaújvárosi férfi, aki azt mondta: amikor be akarta zárni lakása ajtaját, a legnagyobb meglepetésére egy ismeretlen fiú szaladt ki az egyik szobából.

A besurranó tolvajt azonban egy bérházban meglátták és a szemtanú a rendőrségen bemutatott fényképek egyikén felismerte őt. Végül a mezőcsáti rendőrőrs járőrei fogták el a körözött fiút a település főutcáján.

Dobi Tamás emlékeztetett arra, hogy a gyermekkorúak büntetőjogi felelősségre nem vonhatóak, tettük azonban nem marad következmények nélkül. A rendőrség ugyanis ilyen esetekben értesíti a területileg illetékes települési önkormányzat jegyzőjét, illetve a gyámhivatalt, ahol felülvizsgálják a gyermekkorú családi körülményeit és szükség esetén intézkednek a gyermekvédelmi gondoskodásról. Bűnismétlés esetén pedig a rendőrség kezdeményezheti a gyermek védelembe vételét a helyileg illetékes önkormányzatnál, s ha ez nem elegendő, saját hatáskörben dönthet az intézeti elhelyezésről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását